Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed’in Bombaları Dünyasını Kararttı!

Halep’teki kuşatma sırasında Esed güçleri tarafından gerçekleştirilen bombardımanda babasını kaybeden 13 yaşındaki Yeze Suphi, gözlerinde oluşan hasar nedeniyle “karanlık” bir dünyaya hapsoldu.



Annesi ve 3 kardeÅŸiyle Cerablus’a iltica eden Yeze Suphi, buradaki çadır kentte kalıyor.

Halep’te evleri BeÅŸÅŸar Esed güçleri tarafından gerçekleÅŸtirilen bombardımanda yerle bir olan ve babasını kaybettiÄŸi olayda ağır yaralanan 13 yaşındaki çocuk, Cerablus’ta bir ÅŸekilde hayata tutunmaya çalışıyor.

Vücûdunun yanı sıra yüzünde derin yaralar oluşan, göz çevresindeki hasar nedeniyle görme yeteneğini kaybeden Suphi, sağlığına kavuşacağı günün özlemini çekiyor.

Olaydan sonra insanlarla fazla iletişim kurmayan Suphi, genellikle kanser hastalarının kullandığı ağız maskesini, mikrop kapmaması için gözlerine takıyor.

“SavaÅŸ Derin Yaralar Bıraktı”

ÇocuÄŸun annesi Feyca Hade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşın kendilerinde unutamayacakları kadar derin yaralar bıraktığını belirtti.

EÅŸini kaybettiÄŸi olayda Yeze’nin de göremez hâle geldiÄŸini anlatan Hade, “Yıkıntıların arasından oÄŸlumu çıkardığımda her yeri kanlar içindeydi. YaÅŸadığına şükrettik ama sonra acı gerçekle yüzleÅŸtik. Allah’a çok şükür oÄŸlum saÄŸ. Tek umudum tedavi olabilmesi.” dedi.

“İçim Parçalanıyor Ama Elimden Bir Åžey Gelmiyor”

Suriye’deki kısıtlı imkânlarla oÄŸlunu doktora göstermeye çalıştığını ancak sâdece krem bulabildiÄŸini belirten Hade, ÅŸunları kaydetti:

“O benim her ÅŸeyim. OÄŸlumun gözünün önündeki etlerin gerilerek görmesini engellediÄŸini söylediler. Yani tedavi olabileceÄŸi söyleniyor. Yeter ki uzman bir doktor görsün. Bunun için en büyük umudum Türkiye. ÇocuÄŸumun beni bir kez daha görebilmesi için her ÅŸeyimi verirdim. Onun yüzünün bu hâlini görünce içim parçalanıyor ama elimden bir ÅŸey gelmiyor. Benim için en büyük servet onun yeniden dünyayı görmesi. Allah’ın izniyle o da olacak. Benim umudum var. OÄŸlumun hâli gözümde canlanınca aklımı yitirecek gibi oluyorum. Allah kimseye böyle bir imtihan vermesin.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.